021/64-69-888

Naš proces rada

U vaš dom s ulice unosite razne nečistoće. U kombinaciji s vlagom prljavština se lepi za pod, staze i tepihe. Taloženjem, ova nečistoća, pogotovo pesak i prašina, utiče na brzo propadanje flora, a samim tim i celog tepiha. Zato je vrlo je važno na vreme čistiti tepih. Nagomilavanjem nečistoća često nije moguće popraviti štetu. Za dugovečnost tepiha potrebno je redovno usisavanje jer se tako sprečava nagomilavanje peska i prašine.

ČIŠĆENJE SE ODVIJA U 7 FAZA

Automatskim mašinskim trešenjem, a zatim kombinovanim usisavanjem - iščetkavanjem uklanjaju se čestice nečistoće, uključujući i pesak, što omogućava temeljno pranje i značajno produžava vek tepiha. To je prva faza čišćenja u našem tepih servisu.

Druga faza je predetaširanje fleka. Fleke se identifikuju po vrsti, a zatim specijalnim sredstvima obrađuju i ispiraju. Ovako pripremljen tepih je spreman za sledeću - treću procesnu fazu.

Pranje tepiha radi se potpuno automatskim mašinama poslednje generacije koje automatizovanim sistemom doziraju neophodnu količinu šampona i sredstva za uklanjanje fleka, a zatim se podešava nivo četki za pranje u skladu sa vrstom i debljinom tepiha. U zavisnosti od vrste tepiha određuje se pritisak, ali i mekoća vlakana četke koje koristimo. Sistem šest četki, koje istovremeno peru tepih, u kombinaciji sa profesionalnim antibakterijskim i hemijskim sredstvima, sasvim uklanja sve tipove nečistoća, temeljno tretirajući čak i samu osnovu flora.

Dvostruki automatizovani sistem za ispiranje odstranjuje sve ostatke prljavštine i sredstava za pranje. Posle ovakvog tretmana tepisi duže ostaju čisti, odnosno treba im duže vremena da se ponovo zaprljaju. Ovakav način tretiranja je jedini koji omogućava temeljno pranje uz potpuno očuvanje kvaliteta tepiha.

Sledeća četvrta procesna faza, nakon temeljnog pranja i ispiranja, jeste ceđenje tepiha. Centrifugalne mašine nakon samo tri do šest minuta sasvim iscede vodu iz tepiha. Proces ceđenja izuzetno je važan za sve vrste tepiha, a posebno za ručno bojene, svilene ili persijske tepihe. Kod ovih vrsta tepiha, pored kvalitetnog pranja, proces i brzina sušenja presudni su za očuvanje originalnih boja, karakteristika i kvaliteta. Ceđenjem u profesionalnim mašinama, otklanja se svaki rizik od razlivanja ili mešanja boja. Efikasno, brzo, kvalitetno i bezbedno.

U petoj procesnoj fazi, nakon ceđenja, tepisi se dezinfikuju i suše u specijalnim sušarama koje su opremljene automatizovanim sistemom za sušenje toplim vazduhom i kontrolisanim odstranjivanjem vlage. Jedino ovakav način sušenja sprečava razvoj mikroorganizama i bakterija i omogućava bezbedno sušenje tokom cele godine bez obzira na godišnje doba.

Nakon sušenja sledi šesta procesna faza mašinsko četkanje, kojim se temeljno uklanjaju sve dlake i dodatno osvežavaju vlakna. Ova faza je posebno značajna za vlasnike kućnih ljubimaca jer je ovo jedinstvena metoda kojom se postiže potpuno uklanjanje svih dlaka kućnih ljubimaca i omogućava bezbedno i ugodno korišćenje tepiha.

Sedma i poslednja procesna faza je parfimisanje profesionalnim sredstvima koja će dati vašim tepisima posebno svež miris. Pakovanjem u specijalno namensko pakovanje omogućava se očuvanje čistoće i svežina tepiha kao i bezbedan transport.